LOADING CLOSE

Túlsúly, magány, ünnepek – Legyen idén másként!

Jönnek az ünnepek- kavargó lelki gondok és az evés

Az ünnepek közeledte az emberek túlnyomó többségének öröm, várakozás, beteljesedés. De nem mindenkinek…

Idén ki kell találnom valamit. – gondolta magában a fiú.

Nem tölthetem az idei karácsonyt is a számítógép előtt, ropis, csipszes zacskók, kávés csészék és cigaretta csikkek társaságában.

De ki kíváncsi rám?! 130kg, 27 év, érdek barátok, csalódások, kötelező családi vigyorgás… Hol vagyok ebben én? Marad a kaja mint endorfin? Mit teszek rosszul? Mit nem csinálok jól? Hm, ha ez így megy, mégis csak marad az „A” verzió…

Segítség! Változtatni akarok! De hogyan? Annyira szégyenlem, hogy kövér vagyok…

Él ilyen ember a környezetedben? Valószínűleg igen. De ezek az emberek „elbújnak”. Ha megkérdezed tőlük, hogy „Mi újság?” semleges válaszokat fogsz kapni, majd gyors ütemben elterelik magukról a figyelmet és inkább Ők kérdeznek, minthogy őszintén válaszoljanak, vagy segítséget kérjenek. Mivel valami oknál fogva bekerültek az evés, mint örömszerzés csapdájába – ami mellesleg szégyennel tölti el Őket – és nem fognak róla beszélni. Jobb esetben még van egy két barát a környékükön, de megfigyelhető a szociális kapcsolataik lazulása.

Sokszor, sokféleképpen írtunk már az ünnepek és az evés kapcsolatáról, hagyományokról. Legyen az idei év egy kicsit rendhagyó a figyelmet illetően! Vegyük észre azokat, akik a környezetünkben a túlsúly következtében magányosodtak el. Ne hagyjuk behúzódni, elbújni Őket, hogy ne csak a beigli jelentsen Nekik örömöt, hanem újra a családi, baráti kapcsolatok is. Az ilyen embernek a legtöbb esetben nem tanács kell a fogyást, a túlsúlyt illetően, csak néhány emberi szó és elfogadás.

Így Nekik is újra ünnep lehet az ünnep.

Segítsd Őt most egy remek lehetőséggel. Hívd fel figyelmét a cefamadar.hu weboldalunkon található Táplálkozási Napló kitöltésére.
Az interneten annyi tévhit, hamis információ kering az egészséges táplálkozással és a diétákkal kapcsolatosan. Dietetikus és orvos kollégáink tejesen ingyenesen átnézik, hogy hogyan táplálkozik, esetlegesen milyen rosszul berögzült táplálkozási szokásai vannak és segítenek neki az egészséges útra térni.