LOADING CLOSE

A Cefamadar® rövid leírása

Történet és bibliográfiai dokumentáció

A Calotropis gigantea (Madar) szárított gyökérkérgét több mint száz éve alkalmazzák sikeresen világszerte a homeopátiás gyakorlatban.

A Materia medica alapján a Calotropis gigantea növényt E. B. Ivatts tesztelte és vezette be a homeopátiás terápiába már 1878-ban.

Botanika

A Calotropis gigantea egy cserje, az Asclepiadaceae család tagja; magassága a fákéval vetekszik, akár a 3 m-t is elérheti. Főként Kelet-Indiában és Indokínában honos, továbbá a maláj szigetvilágban és Dél-Kínában is. 10-20 cm hosszú, húsos, ovális levelei vannak. Virágjai lilák vagy fehérek, körülbelül 4 cm szélesek, szétterülő levélkaréjjal. A termése körülbelül 10 cm hosszú és nagyméretű. Összességében a növény hasonlít közeli rokonához, a Calotropis procera növényhez, mely a trópusi Afrikában honos, és amelyet a Bibliában „Szodoma almájaként” emlegetnek (szodomabirs).

 

A gyógyszer alapanyaga

A gyógyszergyártáshoz a Calotropis gigantea gyökerének szárított kérgét használják, melyet áprilisban-májusban gyűjtenek be. A kéreg körülbelül 2-6 mm vastag, kívülről sárgásszürke, és világos vöröses belülről. A gyógyszernyersanyag könnyen vágható, feltörés után szemcsés, kívül vékony sárgás, belül vastag fehér réteg található. A belső réteg nagyszámú kősejtet és tejedényt tartalmaz. A felvágott gyógyszernyersanyag fűszeres-aromás illatú, kesernyés ízű és meglehetősen csípős.

Hatóanyag

A Cefamadar® egyedüli hatóanyaga a Calotropis gigantea (Madar) gyökerének szárított kérgéből előállított készítmény, 4-ik decimális potenciállal, a német Homeopathic Pharmacopoeia (homeopátiás gyógyszerkönyv) rendelkezései szerint elkészítve.

Az ázsiai népi gyógyászatban a gyökérkérget számos betegség, pl. az elefántiázis, köszvény, reuma, asztma és szívbetegségek ellen is használták.

 

A CEFAMADAR tabletta

 

 

A Cefamadar® homeopátiás gyógyszer, elhízásra, túlzott súlygyarapodásra ajánljuk. A gyökér kérgéből kivont hatóanyagot sikeresen alkalmazzák világszerte a homeopátiás terápiában több mint 100 éve. Minden egyes Cefamadar® tabletta 250 mg hatóanyagot tartalmaz. A homeopátiás tabletta, D4-es potenciájú, melyet jelez a gyártó a terméken. Ebben a hígításban kimutatható a hatóanyag tartalom is.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!