LOADING CLOSE

Hogyan fogyózik egy orvos?

Hogyan fogyózik egy orvos?

Nem árulok el nagy titkot, az orvos is ember és a felesleges kilóktól való megszabadulás pont olyan nehéz, mint bárki másnak.

Mégis mik azok a dolgok, melyeket esetleg másként teszünk?

  • Mielőtt bármilyen „csodadiétába” belefognánk, tájékozódunk.
  • Megvizsgáljuk annak lehetséges élettani hatásait, következményeit.
  • Ugyanezt tesszük a fogyást ígérő készítmények esetén is.
  • Azt gondolom, hogy rendszersebben ellenőriztetjük az egészségi állapotunkat jól tükröző laboratóriumi eredményeinket. Ezt a fogyókúra, vagy bármely okból megkezdett speciális diéta esetén is megtesszük.

Hogy miért van erre szükség?

Mert hamar kiderülhet, ha valamit mégsem teszünk jól. Sokszor a laborleletek romlása hosszasan megelőzi a diéta hatására kialakuló hiánytüneteket, szubjektív panaszokat. Így egy jókor elvégzett laborvizsgálat segíthet elkerülni azokat.

Kevésbé vagyunk hiszékenyek…

Az egészséges kételkedés nem bűn!

Nem azt jelenti, hogy nem alkalmazunk adott esetben a alternatív medicina által javasolt módszereket, hanem csak azt, hogy utána nézünk a módszer hatékonyságának, mielőtt pénzt adnánk ki érte. Az internet világában mindenre és minden ellenkezőjére is találhatunk „bizonyítékot”. Olyan helyeken keressük az adott módszer igazolását, melyet az orvosi társadalom hitelt érdemlőnek tart. Azonban meg kell őriznünk nyitottságunkat is, hiszen egy új/ más módszer esetén a bizonyíték hiánya még nem biztos, hogy a hatás hiányát is jelenti, csak azt, hogy a hatásvizsgálatok még folyamatban vannak, vagy nem kerültek még publikálásra.

Egyebekben pedig ugyan úgy elgyengülünk, sírunk, vagy nevetünk magunkon és a felesleges kilóinkon, mint bárki más az utcáról.