LOADING CLOSE

Egy izgalmas vacsora tipp: Zöldségtorta parmezánnal 

Egy izgalmas vacsora tipp.

Könnyen és gyorsan elkészíthető, télen is és nyáron is!

Zöldségtorta parmezánnal

Recept: 6 adagra

  • 45 dkg fagyasztott brokkoli
  • 45 dkg zsenge fagyasztott zöldborsó
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2 dl görögjoghurt
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál ecet
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 4 púpozott evőkanál aprószemű zabpehely
  • 1 kis marék zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 1 fél fej lilahagyma apróra végva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • kevés olívaolaj a forma kikenéséhez
  • zöldfűszerek ízlés szerint (bazsalikom, oregánó, kakukkfű)

Elkészítés:

Egy tálban a tojásokat felverjük, beleöntjük a zabpelyhet, joghurtot, a hagymákat, fűszereket, sót és félretesszük, hogy a zab megszívja magát.
Közben egy lábasban vizet forralunk, sózzuk, egy teáskanál ecetet teszünk bele és 8-10 perc alatt előfőzzük a brokkolit és a zöldborsót. Ha kész, leszűrjük, lecsepegtetjük. A paprikát feldaraboljuk
Egy szilikon tortaformát kevéske olívaolajjal kikenünk, parmezánt szórunk az olajra, majd egy kevéske zsemlemorzsát is (ez azért kell, hogy a zöldségből kisülő vizet felszívja.
A zöldségeket a formába öntjük, eligazítjuk, majd rálocsoljuk a tojásos tésztát, tetejére parmezánt szórunk.
200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. (az idő sütőfüggő, ha szép piros a teteje, vélhetően készen is van)

Önmagában is kiváló, rostdús ebéd, vagy vacsora, de akár köretként is jó lehet.